Spandoeken van supportersgroepen ADO Den Haag voor medewerkers in de zorg
Communicatie

Bijzondere initiatieven van Hagenaars tijdens Corona

Bewonersparticipatie en ludieke acties

Categorie Communicatie
Soort initiatief/ onderwerp Bewonersparticipatie
Toepassing DNA Sfeerbepalers Stedelijk in de menselijke maat ☆☆☆
Verfrissend dankzij contrasten ☆☆☆
Maatschappelijk betrokken ★★★

De Coronacrisis was een periode waarin mensen vaak noodgedwongen thuis zaten en persoonlijk contact met familie, vrienden en collega’s lastig was. Toch was het verassend om te zien hoeveel Hagenaars hun beste beentje voort zette en andere mensen probeerde te helpen. Bijvoorbeeld door de bewonerscampagne waarin Hagenaars elkaar stimuleerde om gezond en positief te blijven tijdens Corona. Een campagne die van A tot Z ontwikkeld is met Hagenaars en hun persoonlijke leefomgeving in de hoofdrol.

 

Een ander mooi voorbeeld waren de hartverwarmende spandoeken van de supportersgroepen van ADO Den Haag die medewerkers in de zorg en ouderen een hart onder de riem staken. Bijvoorbeeld bij de, inmiddels helaas overleden, oud ADO-keeper Dolf Niezen. Bijzondere initiatieven die voortkomen uit een sterk Haags gevoel van maatschappelijke betrokkenheid.

Uiting van maatschappelijke betrokkenheid

Die maatschappelijke betrokkenheid is een typische Haagse eigenschap. Natuurlijk is het voor veel mensen, ook niet-Hagenaars, de normaalste zaak van de wereld om rekening te houden met de ander. Maar bijzonder aan Den Haag is dat het ontstaat binnen een samenleving waarin soms ook flinke spanningen aanwezig zijn en ook (of juist) ontstaat bij groepen Hagenaars waarvan je het misschien in eerste instantie niet verwacht. Ook het geregeld naar goed Haags gebruik mopperen op van alles en nog wat, is vaak een vorm van maatschappelijke betrokkenheid. Het is niet voor niets dat Den Haag ook voor veel Nederlanders de plek is om te demonstreren of zich te mengen in het publiek debat. In Den Haag is ruimte voor al die verschillende vormen van maatschappelijke betrokkenheid.

Direct aan de slag

Aan de slag met het Haagse DNA? Om je te helpen hebben we een aantal praktische tools die je kunt gebruiken!

Gerelateerde artikelen