Het grootste zeilevenement ter wereld, bedoeld voor Hagenaars
Evenementen

Ocean Race

Meer dan sportevenement: het grootste zeilevenement ter wereld, bedoeld voor Hagenaars

Den Haag is de enige grote Nederlandse stad aan zee. Een kwaliteit die Den Haag graag in de etalage zet. Een evenement zoals de Ocean Race past dan ook naadloos bij het profiel van Den Haag. Het grootste zeilevenement ter wereld, de perfecte manier om Den Haag met haar 11 kilometer kust te laten zien aan een internationaal publiek. In 2018 lag de finish van de Ocean Race in Den Haag.

Natuurlijk was de haven van Scheveningen de plek waar duizenden zeilliefhebbers op af kwamen, maar de Ocean Race was meer dan een sportevenement. Het was voor Den Haag de kans om Hagenaars op allerlei manieren in verbinding te brengen met elkaar en aan de buitenwereld te laten zien waar Den Haag voor staat.

Showcase voor Den Haag

Tijdens de week dat de Ocean Race in Den Haag plaats vond was er elke dag van alles te doen in en rond het evenemententerrein. Hagenaars konden kennismaken met diverse soorten sporten en er was speciale aandacht voor de Haagse jeugd met allerlei leuke activiteiten. Met het scholenprogramma ‘Mini Ocean Race’ deden 35 basisscholen in en rondom Den Haag mee aan het bouwen van een eigen bootje waarmee ze uiteindelijk met elkaar de strijd aan gingen op het water. Voor Haagse ondernemers waren er vele netwerkmogelijkheden en het MKB Den Haag organiseerde een ondernemersontbijt.

 

Een bijzondere plek op het evenemententerrein was ingeruimd voor het ‘Innovatie Paviljoen’. Hier presenteerde Haagse start-ups en scale-ups hun innovaties die in het teken stonden van ‘werken aan een betere wereld’. Van luchtzuiverende planten en de aanpak van plastic in de oceaan tot vernieuwende onderwijsmethoden in ontwikkelingslanden. De Ocean Race was uiteindelijk veel meer dan een zeilwedstrijd, het was een veelzijdig evenement bedoeld voor alle Hagenaars en een showcase voor Den Haag.

Haagse trots

Klik op de afbeelding om deze te vergroten

Direct aan de slag

Aan de slag met het Haagse DNA? Om je te helpen hebben we een aantal praktische tools die je kunt gebruiken!

Bekijk ook