Advies nodig?

Wil je aan de slag met het unieke karakter en het onderscheidende DNA van Den Haag? Het gemeentelijke Bureau Citybranding helpt! Het bureau bestaat uit een aantal adviseurs die jou kunnen helpen om het Haagse DNA als kompas te gebruiken in je werk en helpt jou de kracht van Haagse eigenheid te benutten.

Bureau Citybranding

Het Bureau Citybranding adviseert jou over hoe je het beste aan de slag kunt met de positioneringsstrategie. Ze bieden inspiratie en middelen zodat jij de strategie kunt toepassen in de praktijk. Bureau Citybranding is altijd bereid om waar nodig een toelichting te geven op de toepasbaarheid en uitvoerbaarheid van de strategie.

Heb je vragen of behoefte aan advies? Of tips voor ons? Neem contact met ons op!

Bekijk hier de hele strategie

Wat doen we?

Foto: Haagse Binnenstad
Foto: streetart
foto: Duinen
Foto: Talent
Wat doen we?

Advies en Inspiratie

Bureau Citybranding adviseert binnen en buiten de gemeentelijke organisatie partijen bij de toepassing van het onderscheidende DNA van Den Haag. Hiervoor zijn een aantal hulpmiddelen ontwikkeld die je op deze ‘merkomgeving’ kunt vinden en die vrij te gebruiken zijn. Daarnaast geeft het Bureau Citybranding ook maatwerk advies en organiseert het workshops en inspiratiesessies.

Wat doen we?

Ondersteuning

Bureau Citybranding faciliteert door het beschikbaar stellen van doelgroepgerichte middelen. Deze zijn op maat gemaakt voor de drie verschillende toepassingsgebieden: ontwikkeling en beleid, communicatie en marketing en acquisitie. Ze zijn vrij te gebruiken voor in- en externe partners en helpen bij het Haagser maken van verschillende initiatieven.

Wat doen we?

Monitoring

Het Bureau Citybranding heeft tot taak onderzoeken te verzamelen en uit te laten voeren die het mogelijk maken om prioriteiten te leggen in het werken met het onderscheidende DNA van Den Haag en meerjarige ontwikkelingen te kunnen monitoren. Daarbij wordt specifiek gekeken naar de aspecten: leefbaarheid, reputatie, economie, stadstrots, saamhorigheid en geluk. Gecombineerd met resultaatmetingen van de eigen activiteiten van het Bureau Citybranding en een meer kwalitatieve analyse over het stadsbrede werken met het onderscheidende Haagse DNA, brengt het Bureau Citybranding jaarlijks verslag uit waarmee het college van B&W de gemeenteraad kan informeren.

 

Wat doen we?

Bijdrage uitvoering

Het bureau heeft een aantal uitvoerende taken. Deze richten zich op het geven van een impuls aan de profilering van Den Haag als internationale stad van vrede en recht via internationale media én de profilering van Den Haag als aantrekkelijke stad voor jong talent.

Contactgegevens

Gemeente Den Haag
Bureau Citybranding

Postbus 12652
2500 DP
Den Haag

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.